IMG-LOGO
Anasayfa Fal Dünyası Kahve Falı Aslıda Nereden Geliyor? İşte Tarihçesi
Fal Dünyası

Kahve Falı Aslıda Nereden Geliyor? İşte Tarihçesi

Mert Ulubay - 2019-10-25 23:39:50 232 Görüntülenme 0 Yorum
IMG
Karakter boyutu :

Türk kahvesi değişik pişirme tarzlarıyla her damak tadına uyan bir kahve. Eşi benzeri olmayan türk kahvesi falının nereden geldiğini biliyor musunuz?

 

Kahve Falının Tarihçesi

Sade, orta, şekerli, damla sakızlı, menengiç, süvari kahvesi…  Türk kahvesi değişik türleri ve pişirme tarzlarıyla her damak tadına uydurabilen bir kahvedir. Dünyada eşi benzeri olmayan türk kahvesinin ve kahve falının nerden geldiğini biliyor musunuz? İnsanoğlu kahveyi nasıl keşfetti, hiç merak ettiniz mi? 

Kahve, Yavuz Sultan Selim devrinde Osmanlı kültürüne girmiştir ve kısa bir zamanda gözde içecek olmuştur. Sarayda Kahvecibaşı adında bir görevli bile varmış. 1615’te Osmanlılar Venedikli tacirleri esnasında Avrupa’ya kahveyi sokmuştur.

Kahve falının kökeni, söylentiye göre yine Saray'a dayanır. İlk olarak haremlerde başlayan kahve falı kültürü, cariyelerin rahatça dedikodu yapabilmesi için ortaya çıkar. Cariyeler sarayda dile getirmediklerini kahve fincanını çevirdiklerinde birbirlerine rahat rahat anlatır. Daha sonradan yavaş yavaş bu konuşmalar kahve falına dönüşür.

Kahve falı Türkiye’ye ve bizim kültürümüze yüzyılar boyunca özgü kalmıştır.

                                               

Etiketler: kahve fal  

Yorumlar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

Fal Dünyası

Ilginizi Cekebilir