IMG-LOGO
Anasayfa Bilim Telefon alırken bunlara dikkat
Bilim

Telefon alırken bunlara dikkat

Mert Ulubay - 2013-03-21 22:12:30 19360 Görüntülenme 0 Yorum
IMG
Karakter boyutu :

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, cep telefonu almaya düşünenler için bazı uyarılarda bulundu.

Teknolojik gelişmelerle birlikte vatandaşların cep telefon değiştirme sıklığı da arttı. Bununla birlikte birçok vatandaş, cep telefonu alırken mağdur oluyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonu alacak vatandaşlara ve kullanıcılara uyarılarda bulundu:

* Satın alınan cihazın markası, modeli ve seri numarası veya IMEI numarasının faturada belirtilmiş olması ve cihazın ‘CE’ işaretinin varlığının kontrol edilmesi gerekir.

* Yeni alınan telefonun Türkçe kılavuzu olmalı.

* Cep telefonu aboneleri sözleşme şartlarını iyi okumalı.

* Ücretlendirme periyodu, ücretsiz konuşma süresi, kısa mesaj adedi, veri miktarı gibi detaylarını öğrenmeden tarifeyi seçmeyin.

* Hattınız özel içerikli hizmetlere açıksa, işletmeciniz söz konusu hizmeti sunmaya başlamadan önce ücretlendirmeye ilişkin olarak ücretsiz bir şekilde sizi bilgilendirmek zorundadır.

* Cep telefonu abonelerine gönderilen yanıltıcı SMS’ler dolandırıcılık amacıyla gönderiliyor. Bunlara karşı dikkatli olun.   

gerçekgundem.com

Etiketler:   

Yorumlar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.