IMG-LOGO
Anasayfa Haberler Uzayda ilk organik molekül
Haberler

Uzayda ilk organik molekül

Mert Ulubay - 2009-03-13 14:16:46 727 Görüntülenme 0 Yorum
IMG
Karakter boyutu :

Uzak gezegenlerde yaşam olabileceğine ilişkin bir işaret sayılabilecek bu bulgu, Hubble teleskobu yardımıyla elde edildi.

Metan olduğu bildirilen bu madde, yaklaşık Jüpiter büyüklüğünde olan ve dünyadan 63 ışık yılı uzaklıktaki "HD 189733b" adı verilen gezegenin atmosferinde bulundu.

Karbon ve hidrojen birleşiminden oluşan metan, yaşama ilişkin tek başına kanıt olarak kabul edilmiyor. Ancak uygun koşulların olması durumunda metan, canlı oluşumunun temel taşı olan aminoasitlerin oluşumuna katkıda bulunuyor.

Araştırmaya katılan University of College London’dan Giovanna Tinetti, "HD 189733b"nin atmosfer ısısının 1000 santigrat dereceyi bulduğunu, bu gezegende yaşam olmasına olasılık vermediklerini, bu gezegende metanın biyolojik olarak üretilmiş olmasını mümkün görmediklerini" söyledi. Metan, güneş sistemindeki gezegenlerin çoğunda da bulunuyor.

(İnternethaber)

Etiketler:   

Yorumlar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.