IMG-LOGO
Anasayfa / Blog Şehirler İş Hukukuna Göre Taşınma İzni Nedir ve Detayları Nelerdir?
Şehirler

İş Hukukuna Göre Taşınma İzni Nedir ve Detayları Nelerdir?

Gizemli Dunyalar - 2020-03-26 21:00:14 Görüntülenme 0 Yorum
İş Hukukuna Göre Taşınma İzni Nedir ve Detayları Nelerdir? Gizemlidunyalar.net
Karakter boyutu :

Çalışanların ev taşıma izni var mı? Ev taşıma izni kaç gün? Sizler için derledik... 

Son yıllarda en çok tartışılan konulardan biri çalışanların ev taşıma izni olup olmadığı. Bazı işyerleri çalışanına ev taşıma izni hakkı tanırken, bazı işyerleri ise bu hakkın olmadığını söylüyor. 

Gayrimenkul sektörünün gelişmesi ve değerlenen bölgelerde fiyatların artması ile birlikte ev alıp yatırım yapanların taşınması gibi, kiralık daire ücretlerindeki artış yüzünden başka bir daireye taşınanlar da artıyor. Burada çalışan çiftler iş yükünü birlikte taşıyor. Çoğu işveren taşınma izni olarak bir izin kabul etmese de İş Kanunu'nda böyle bir madde yer alıyor.

Çalışanların ev taşıma izni var mı? 

İş Hukuku'nda ev taşıma izni olarak düzenlenmiş bir izin türü bulunmuyor. Ancak 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 55/j maddesine göre ücretli veya talebinize bağlı olarak ücretsiz izin kullanmanız mümkün olabiliyor. İzin kullanıp kullanamayacağınız işvereninizle aranızdaki ilişkiye bağlıdır. Kimi işveren bu konuda çalışana zorluk çıkarmazken, kişi işveren de çalışana zorluk çıkararak izin vermeyebiliyor.  

Yazının tamamı için tıklayın

Kentsel dönüşüm projesi ile birlikte gündeme gelen ve kiracılara yapılan bir yardım türü olan Kira ve Taşınma Yardımı hakkında bilgi sahibi olmak, nereye ve nasıl başvurulur gibi sorularınıza yanıt almak için ilgili yazımıza bakmanızı tavsiye ederiz.

Kaynak: İkitelli Taşımacılık

 

Yorumlar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

Şehirler

Ilginizi Cekebilir