IMG-LOGO
Anasayfa Teknoloji Telefonunuz sahte mi nasıl anlarsınız
Teknoloji

Telefonunuz sahte mi nasıl anlarsınız

Mert Ulubay - 2020-03-07 22:14:42 113 Görüntülenme 0 Yorum
IMG Resim Kaynak: https://gadgetgang.com/how-to-spot-and-avoid-a-counterfeit-phone/
Karakter boyutu :

Akıllı telefonunuzun sahte olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? Telefonun sahte olup olmadığını anlamanın pek çok yolu var.

Telefonun sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır sorusunun cevabı özellikle ikinci el telefon alımlarında önem kazanıyor. Telefonunuzu huzurla kullanabilmek için cihaz hakkında doğru ön bilgiye sahip olmalısınız. Cihazınızın tüm teknik özellikleri hakkında bilgi sahibi olun. Bu sayede teknik detaylar, tasarım gibi özellikleri karşılaştırabilirsiniz.

Telefonun IMEI kodu

IMEI kodu için telefonun kimlik numarası diyebiliriz. Bu nedenle telefonun sate olup olmadığını anlamak için en çok tercih edilen etkili yöntem IMEI kodu sorgulama oluyor. E-Devlet'in IMEI sorgulama sayfasından IMEI kodunu sorgulayabileceğiniz gibi ekrana *#06# yazıp arama tuşuna basarak da IMEI numarasını sorgulayabilirsiniz. Cihazın marka ve model bilgilerini kıyasladıktan sonra aynı sayfadaki kayıt durumu kısmını da incelemelisiniz. IMEI'leri Türkiye'de kullanım için kaydedilmemiş bir cihaz ciddi bir vergi ödemesi yapmanızı gerektirecektir.

Tasarım özellikleri

Orijinal ve sahte telefonlar arasında ayrım yapmanın kolay yolu ağırlık, ana ekran tuşu gibi fiziksel tuşların basma hissiyatı ve ekran boyutuna dikkat etmek. Sahte telefon üreticileri, küçük ekranlar kullanarak üretim mâliyetini azaltabiliyor. Ekran orijinaline göre daha parlak ya da daha soluk görünüyorsa telefonun sahte olduğunu anlayabilirsiniz. iPhone'lar gerçekte Lightning portu kullanırken, sahte iPhone'da USB girişi bulunur.

Donanım özellikleri

Satın aldığınız cihazın sahip olması gereken donanım özellikleri hakkında bilgi edinin. Bu bilgileri satıcıdan aldığınız bilgilerle ve Telefon Hakkında (Android) kısmındaki bilgilerle karşılaştırın.

Sahte iPhone’ları tespit etmek

iPhone model telefonların sahte olup olmadığını anlamak için iTunes yüklü bir bilgisayar üzerinden iPhone model telefona bağlanın. iTunes yalnızca iOS yüklü telefonları tanıdığından iTunes uygulamasını açtığınızda telefonunuzu tanımıyorsa sahte olduğunu anlayabilirsiniz. AppStore uygulama mağazasını açtığınızda çoğu uygulamayı bulamıyorsanız aslında AppStore değil Google Play Store’da olduğunuzu anlayabilirsiniz.

Sahte Samsung’u tespit etmek

Telefonun sahte olup olmadığını anlamak için Samsung’un da iPhone gibi kendine özgü yöntemi bulunuyor.  Telefonunuzda arama kısmına gelip *#7353# karakterlerini tuşlayın ve arama yapın. Karşınıza cihazın özelliklerinin yazılı olduğu menü çıkmıyorsa cihazınızın sahte olduğunu anlayabilirsiniz.

 

(Milliyet)

Etiketler: sahte  telefon  samsung  iphone  imei kodu   

Yorumlar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

Teknoloji

Ilginizi Cekebilir