IMG-LOGO
Anasayfa Bilim EDSAP felci önceden tahmin ediyor
Bilim

EDSAP felci önceden tahmin ediyor

Mert Ulubay - 2015-01-28 20:21:23 3189 Görüntülenme 0 Yorum
IMG
Karakter boyutu :

Teknoloji denildiğinde akla ilk gelen akıllı telefonlar olsa da markalar farklı alanlarda çalışmalarına son hızlarıyla devam ediyor.

Samsung ’da felci önceden tahmin edebilen sensör geliştirerek teknoloji dünyasındaki iddiasını bir kez daha kanıtlamış oldu. Samsung ‘un araştırma-geliştirme merkezinden son çıkan teknolojiler arasında yerini alan Early Detection Sensor & Algorithm Package (EDSAP) adına sahip bu sensör gelecekte yaşanabilecek felç riskini önceden tespit edip uyarıda bulunuyor. EDSAP Nasıl Çalışıyor? EDSAP projesinde kullanılan cihazlar sayesinde beyin dalgalarınız izlemeye alınıyor ve bu veriler Samsung ’un geliştirdiği bir algoritma ile anlamlı verilere dönüştürülerek yorumlanıyor. Sizin yapmanız gereken ise akıllı telefonunuzu bu sisteme bağlayarak algoritmanın çıkardığı sonuçları görmek. Uygulamayı çalıştırmanız ile ortalama bir dakika içerisinde size bilgiler sunan bu sistem, size aynı zamanda uyku düzeniniz, stres anlarınızı da gösteriyor. Samsung geliştirdiği bu sisteme her ne kadar güvense de rahatsızlık veya risk durumunda kişilerin doktora gitmesini vurguluyor. Başka bir deyişle sistem her ne kadar etkili çalışsa da konu sağlık olduğu için siz yine de risk durumunda doktorunuza görünmeyi ihmal etmeyin. Google’ın üzerinde çalıştığı doktor-hasta iletişim servisine dair detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli.

Etiketler:   

Yorumlar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.