IMG-LOGO
Anasayfa Bilim Beyindeki Kara Lekenin Sırrı Ne?
Bilim

Beyindeki Kara Lekenin Sırrı Ne?

Mert Ulubay - 2013-02-09 12:31:44 3667 Görüntülenme 0 Yorum
IMG
Karakter boyutu :

Alman bilimadamları, yaptıkları araştırmada, suçluların beyninde bir kara leke bulunduğunu iddia ediyor.

ntvmsnbc - Alman nörolog Gerhard Roth, katil, tecavüzcü ve hırsızların beynini incelediği araştırmasında ilginç bir veriye ulaştı. Roth, suçluların beyninin ortasında ‘kara leke’ olduğunu iddia etti. 

Roth, bu lekenin şiddete eğilimli kişilerde genetik olduğunu söyledi. Alman haber sitesi Bild’e konuşan profesör Roth, araştırması için suçlulara kısa filmler izleterek beyin faaliyetlerini takip etttiğini anlattı. Roth, şiddet içeren sahnelerde suçluların beyinlerinin küçük bir bölümünde tepki oluşmadığını ve o alanın ‘karanlık’ kaldığını söyledi.

 Roth, “Vahşi sahneleri izleyen denekler hiç bir duygusal tepki göstermedi. Beynimizin şefkat ve üzüntü yaratan bölümlerinde bir hareket yoktu” dedi. Roth, karanlık kalan bölgede kötülüklerin oluştuğunu ve burada kendini gizlediğini iddia etti. Profesör Roth, mahkumların beyin tomografilerinden çıkan sonuçların hepsinde ‘karanlık leke’nin bulunduğunu ve bu kısım alınırsa şiddete eğilimli davranışların son bulacağını açıkladı.

 ’BU KADAR BASİT DEĞİL

’ New York Üniversitesi nöroloji bölümü başkanı Steven Galetta, insan davranışlarını ve duygularını anlamanın sanılandan çok daha karmaşık olduğunu söyledi. Galetta, “İnsanlar kan akışını inceleyip hızlıca ‘bu kötülüklerin oluştuğu bölge’ yargısına varıyor. Beyindeki bazı bölgeler bazı davranışları açıklamakta yardımcı olabilir. Ancak bir lekenin kesin olarak bir davranışa bağlanması basit bir araştırmayla kesinleşemez” dedi. 

Beyin Araştırma Vakfı’nın başkanı Terre Constantine ise Roth’un araştırmasına şüpheyle yaklaştığını ancak beyin tümörlerinin davranışları etkilediğini kabul etti.

 

Etiketler:   

Yorumlar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.