IMG-LOGO
Anasayfa Bilim Ankaradaki Gizemli Evin Sırrı
Bilim

Ankaradaki Gizemli Evin Sırrı

Mert Ulubay - 2013-02-08 15:26:35 3788 Görüntülenme 0 Yorum
IMG
Karakter boyutu :

ANKARA’nın Gölbaşı İlçesi’nde 2 katlı bir binanın üst katında oturan Aktaş Ailesi’nin evinde çıkan yangında bütün eşya kül oldu.

Geçtiğimiz ay çıkan 10 yangın büyümeden söndürülmüştü. Baba Kemal Aktaş, evde nöbetleşe bekleyip, uyumamaya çalıştıklarını belirtirken, "Kızımız 11 yaşındaki İleyda’yı yalnız bırakmıyoruz. Yalnız kaldığında mutlaka yangın çıkıyor. Endişe içinde, korkarak bekliyoruz" dedi. Bahçelievler Mahallesi’nde 4 çocuklu Bediha- Kemal Aktaş çiftinin evlerinin yatak odasında başlayan yangın, evin giriş bölümüne de sıçradı. 

İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri alevleri söndürmek için camı kırarak müdahelede bulundu. Büyük panik yaşayan aile fertleri kaçarak canlarını kurtarırken, söndürülen yangının ardından eşyanın tamamına yakını kullanılamaz hale geldi. Bediha Aktaş, geçen ay da evlerinde art arda yangınlar çıktığını söyledi. Çaresiz kaldıklarını, Kaymakamlık ve Belediye’den destek istediklerini belirten Bediha Aktaş, şunları söyledi:

 "Evde hep beraber oturuyorduk. Yatak odasından birden patlama gibi bir ses geldi. Bir anda her taraf yanmaya başladı. Çocuğum 11 yaşındaki İleyda da odadaydı. Bütün çocuklarımı tutarak hemen dışarı çıkardım. Bu sorunumuza bir türlü çözüm bulamadık. Can kaybımızın olmaması bizim tesellimiz oldu. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yardım istiyoruz." Kemal Aktaş, "Yangının önüne geçemedik, şimdi tüm eşyamız kül oldu, çaresiz kaldık. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi. Kemal Aktaş ise çıkan yangınlar sonrası yaptığı açıklamada, evde nöbetleşe bekleyip, uyumamaya çalıştıklarını belirtirken, "Kızımız İleyda’yı yalnız bırakmıyoruz. Yalnız kaldığında mutlaka yangın çıkıyor. Endişe içinde, korkarak bekliyoruz" demişti.

 İleyda ise annesinin yanında yanan eşyalarının önünde göz yaşı döktü. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri yangını söndürürken, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de olay yerinde incelemede bulundu. Polis ve itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedenini araştırıyor.

 

habertürk.com

Etiketler:   

Yorumlar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.