IMG-LOGO
Anasayfa Gizemli Dosyalar ‘Gökten taş yağdı’ iddiası
Gizemli Dosyalar

‘Gökten taş yağdı’ iddiası

Mert Ulubay - 2009-03-08 01:52:59 1505 Görüntülenme 0 Yorum
IMG
Karakter boyutu :

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi Yaka Köyü'nün sakinleri, köylerine gökten taş yağdığını iddia etti. Taşlardan sadece birini bulabilen köylüler, bilimadamlarının incelemesini istediklerini söyledi.

Kemer Beldesi'ne bağlı Yaka Köyü'nde oturanlar, önceki gün saat 11.20 sıralarında gökten taş yağdığını iddia etti. Köylüler, ‘uçak düşmüş gibi' veya ‘bomba atılmış gibi' diye tarif ettikleri büyük gürültüye düştüğünü öne sürdüğü taşlardan sonra gökyüzünün de bir süre yoğun bir toz bulutuyla kaplandığını söyledi.

Çamaşır asan Rabia Saadet ile hayvan otlatan Rukiye Hacıekiz, büyük gürültüyü duyup taşlar düşmeye başlayınca korkup evlerine kaçtıklarını söyledi. Olaydan sonra çevreyi araştıran köylüler ve merakla komşu köylerden gelenler, Cemil Hacıekiz'e ait buğday tarlasında, kömür gibi siyah ve yılan başı şeklinde bir taş buldu.

Köylülerden Durmuş Demirci, “Saat 11.20 sıralarıydı. Uçak sesi gibi bir gürültü duyuldu. Ben bu taşın düştüğü yere 5-6 kilometre uzaklıktaydım. Taş yukarıda parçalanıp savrulmuş. Komşular burada çalışıyormuş. Çevrede arama yaptık. Yaklaşık 2,5 kilogram ağırlığında, sanki madeni andıran bu taşı bulduk. Duyan herkes merak edip görmeye geliyor. Yetkililerden bu taşın incelenmesini istiyoruz. Dünya bilim adamları gelip incelesin” dedi.

Taşı merak ederek köye gelenler arasındaki 104 yaşında olduğunu belirten Ali Aydın, taştan iki küçük parçayı kopararak cebine koyduğunu söyledi. Aydın, “Olur ya, beni her türlü nazardan korur” dedi.

Etiketler:  Göktaşı  uzay muğla  fethiye 

Yorumlar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

Gizemli Dosyalar

Ilginizi Cekebilir