IMG-LOGO
Anasayfa Gizemli Dosyalar Karabasan gerçekte var mı
Gizemli Dosyalar

Karabasan gerçekte var mı

Mert Ulubay - 2009-03-08 01:37:14 5146 Görüntülenme 0 Yorum
IMG
Karakter boyutu :

Bu yaz Turkiye'ye tatile gittim, ablamda kalıyordum. Ablam ve kocası kendi yatak odalarında ben ise oturma odasında yatıyordum.
Türkiye'ye tatile gelmeden önce uykuda ağırlık bastığında (Karabasan diye bir şey olduğunu bilmiyordum) bir türlü uyanamıyordum, fakat daha sonra bunun taktiğini buldum. Karabasan geldiğinde eğer ağzınız açıksa, ağzınızı bütün gücünüzle kapatıp dişlerinizi sıkın. Eğer karabasan geldiğinde ağzınız kapalı ise, ağzınızı sonuna kadar açıp tekrar bütün gücünüzle kapatıp dişlerinizi sıkın. Böylelikle kolayca uyanacaksınız.
Neyse, tekrar olaya dönelim. Dediğim gibi, Turkiye'ye gelmeden önce karabasan diye bir şeyin olduğunu bilmiyordum. Daha sonra tatilimin ilk günlerinde uykuda üzerime ağırlık basmıştı. Bunu bir gün evde ablam kocası, ben ve ablamın 5 yaşındaki kızı oturup 6. his filmini seyrederken, bu olayı anlattım. Ablamın kocası da 'Karabasandır o' dedi. Bir anda konu tamamen açıldı ve karabasan hakkknda çok konuşulmaya başlandı. Ve o gece hepimizi ürktük.
Ablam oturma odasına yer yatağı açtı ve hepimiz oturma odasında uyuduk. Ama o gece karabasan hiç birimize gelmedi. Ben uyurken ablamın kocası saat 8'de ise gitmiş, artık hava aydınlanmış sabah olmuştu. Ablamında korkusu gitmis sabah 8:30'ta kızını da yanına alarak kendi yataklarına gitmişler (Ben bu sırada uyuyorum).
Tabii ki ablamın kızı ufak, erkenden uyandığı için yatakta oyuncaklarıyla oynuyormuş. Saat 9:00 sıralarında ablama karabasan gelmiş. Ablam bi türlü kıpırdıyamıyor hatta yanındaki kızını oyuncaklarıyla oynarken görüyor fakat ona konuş**ıyormuş. Tam o sırada ablamın kızı oyuncağıyla ablama dokunmuş, ve dokunur dokunmaz ablam uyanmış. Daha sonra Ablam kızını alıp tekrar oturma odasına gelmiş (Ben hala uyuyorum bu sırada). TV'yide açmış, ablamın kızı çizgi film bakıyorken. Ben ise sırt üstü yatıyordum.
Tam o sırada olanlar oldu, karabasan ablama geldikten hemen sonra banada geldi. Üzerimde inanılmaz bir ağırlık vardı. Hissediyordum onun olduğunu, gözlerimlede açık olan TV'yi görüyordum ablam ve kızını görüyordum ama onlara konuş**ıyordum. Tabii ki hemen sizlere yukarıda bahsettiğim taktiğimi uyguladım, bu taktiğimi yaparkende karabasan'i resmen gördüm. Taktiğimi yaparkende karabasan yavaş yavaş gözümün önünden yok oldu. Ve bağırarak uyandım. Hemen yan tarafta uzanarak TV seyreden ablamda "Ne oldu?" diye sordu. Bende ona gülerek "karabasan geldi ve onu gördüm" dedim. Gülüyordum çünkü ondan kurtulmayı biliyordum.
Hemen o gun içinde kuran olan ipli kolyelerden aldık. Ve onları boynumuza taktık. Ve ondan sonrada, hiç Karabasan gelmedi (yaklaşık 2-3 ay oldu).
Daha sonraları büyüklerime bu konu hakkında sorular sordum. Bazıları inanma böyle şeylere, sadece yorgunluktan üzerine ağırlık basmıştır dedi, bazılarıda hikayeler anlattılar. Yukarıda başıma gelen olay gerçektir ama karabasan var mıdır yok mudur onu bilemem...

Etiketler:  karabasan  türkiye 6.his film 

Yorumlar

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.

Gizemli Dosyalar

Ilginizi Cekebilir